Timo Bult Timo Bult
04/08/2023 10:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/08/2023 10:01

100.000 euro verdienen met statiegeld, hoeveel flesjes heb je nodig?

icon-finance
Finance nieuws
100.000 euro verdienen met statiegeld, hoeveel flesjes heb je nodig?

Foto: Sirozy / Shutterstock.com

Binnen de cryptowereld ontvangen investeerders zo nu en dan gratis geld middels bijvoorbeeld airdrops. Maar tegenwoordig vinden we in Nederland ook gratis geld op straat, namelijk in de vorm van statiegeld op flesjes en blikjes!

Vraag jij je wel eens af of het afstruinen van de straten een lucratieve bijbaan kan zijn? Wij wel, dus we hebben onze rekenmachine er maar eens bij gepakt.

Crypto startups vieren verbluffende $100 miljard investeringsmijlpaal
Crypto startups vieren verbluffende $100 miljard investeringsmijlpaal

100.000 euro verdienen met statiegeld

Laten we beginnen met een ton, wat we in een jaar tijd bij elkaar willen sprokkelen. Hoeveel flesjes of blikjes heb je dan nodig?

Voor een blikje krijg je in Nederland 15 cent aan statiegeld. Datzelfde geldt voor kleine flesjes. Voor grote flessen krijg je 25 cent.

Daarmee komen we voor kleine flesjes en blikjes tot de rekensom van 100.000 euro gedeeld door 15 cent. Daaruit komt 666.666 blikjes of flesjes! Delen we dit door 365 dagen dan zien we dat we 1.826 blikjes en flesjes per dag moeten inleveren. En dat een jaar lang.

Voor grote flessen komen we uit op een getal van 400.000 grote flessen die je in een jaar moet inleveren. Dat betekent 1.095 grote flessen per dag.

1.000 euro, is dat realistischer?

100.000 euro verdienen met statiegeld klinkt voor de meesten van ons waarschijnlijk extreem onrealistisch. Maar wat als we een kleiner bedrag nemen?

Als je in een jaar tijd een leuk extraatje bij elkaar wilt sprokkelen, zeg 1.000 euro, dan moet je de volgende aantallen verzamelen; 6.666 kleine blikjes en flesjes in een jaar. Dat zijn er 18 per dag.

Met grote flessen ben je er iets eerder, namelijk 4.000 flessen in een jaar tijd. Dat zijn ongeveer 11 grote flessen per dag.

Kortom, een paar stevige wandelschoenen en een flinke vuilniszak zijn nodig om van het zoeken naar statiegeldflessen een leuke bijbaan te maken!

Een makkelijkere manier om dergelijke bedragen bij elkaar te krijgen is waarschijnlijk gewoon sparen. In dit artikel lees je wat de gemiddelde Nederlander zoal spaart. Ben jij bovengemiddeld?

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Advertentie

Trending Finance nieuws

Legendarische GameStop belegger is al bijna miljardair
Legendarische GameStop belegger is al bijna miljardair
Zoveel euro en bitcoin krijgt het Nederlands elftal bij winst EK
Zoveel euro en bitcoin krijgt het Nederlands elftal bij EK-winst
Grote bank verwacht Ethereum ETF deze week en koers naar $8.000
Enorme bank stapt bitcoin- en cryptohandel in, zegt Bloomberg
Advertentie