Bexplus Review

Bexplus_review_cover

Bexplus is een internationaal crypto derivaten handelsplatform. Het platform is in 2017 opgericht en is gevestigd in onder meer Singapore, Japan en de Verenigde Staten. Het platform biedt gebruikers de mogelijkheid om te handelen met een hefboom, ofwel leverage, tot en met een 100x. Daarnaast staat het bekend om zijn uitstekende bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) perpetual contracts. Bexplus is voor leverage traders een uitstekende optie.

Een account maken op Bexplus

Het maken van een nieuw gebruikersaccount op Bexplus is een fluitje van een cent. Dit is mogelijk op zowel de website als via de mobiele app. Registreren verloopt middels een e-mailadres en een wachtwoord. Na het invullen van de verificatiecode die per e-mail wordt toegestuurd is het proces eigenlijk al voltooid.

bexplus_review_sign_up

Uiteraard is het ook mogelijk om een 2-step verification zoals de Google Authenticator toe te voegen aan het account om zo de veiligheid nog beter te waarborgen.

Belangrijk om te weten is dat Bexplus geen KYC (know your customer) eisen hanteert. Dat betekent dat het voor gebruikers niet verplicht is om allerlei papieren ter identificatie aan te leveren voordat er gebruik gemaakt kan worden van de exchange. 

Leverage trading

Alvorens gebruikers ervoor kiezen om te gaan handelen op de Bexplus exchange is het belangrijk om te beseffen dat het hier gaat om een derivaten platform gaat. Het is dus absoluut geen spot platform waarop investeerders cryptocurrencies kunnen kopen om vervolgens een langere tijd links te laten liggen.

De focus bij Bexplus ligt op het leverage trading. Dit betekent dat handelaren een hogere blootstelling kunnen krijgen aan prijsbewegingen van bepaalde cryptocurrencies. In het geval er omgerekend 100 euro aan BTC beschikbaar is op een traditionele exchange, dan betekent dat dat een koersstijging van 1% ook voor een stijging van 1% van de investering zorgt.

Bij het gebruik van een hefboom kan dit veranderen. Op Bexplus is het mogelijk om een hefboom tot maximaal 100x te gebruiken. In dat geval zou een koersstijging van 1% een winst van maar liefst 100% betekenen! Maar let op! Uiteraard werkt dit ook de andere kant op. Om die reden kleven er aan leverage trading inherent meer risico’s dan bij een spot investering.

Bexplus is daarom voornamelijk geschikt voor handelaren die al bekend zijn met leverage trading. Het handelen met een hefboom kan er in een bijzonder korte tijd voor zorgen dat men de volledige investering kwijtraakt als men niet goed op de hoogte is van de werking en de risico’s. 

Simulatie

Gelukkig biedt Bexplus daarom ook een demo-account voor beginnende handelaren die op een toegankelijke manier bekend willen raken met leverage trading. Bexplus geeft elke gebruiker na het voltooien van de registratie 10 BTC om mee te handelen in deze gesimuleerde omgeving.

De mogelijkheid om te handelen met nepgeld maakt Bexplus redelijk uniek. Er zijn maar een paar exchanges binnen de wereld van cryptocurrencies die dergelijke functionaliteiten aanbieden.

Het is voor beginnende handelaren de perfecte omgeving om te beginnen met leverage trading. Er kleeft namelijk geen enkel risico aan terwijl er wel de broodnodige ervaring opgedaan kan worden. Gebruikers kunnen ongestoord oefenen met het gebruik van bijvoorbeeld technische analyse en op deze manier hun vaardigheden als handelaar verbeteren.

Om die reden is Bexplus, ondanks dat het een leverage platform is, eigenlijk juist ontzettend geschikt voor beginnende handelaren. Uiteraard is het dan wel belangrijk dat deze beginnende handelaren eerst uitgebreid de tijd nemen om zichzelf wegwijs te maken in leverage trading door middel van het demo account alvorens zij met het echte werk beginnen. Nogmaals, leverage trading is ontzettend risicovol als hen die niet weten wat ze doen.

Handelsplatform

Het handelsplatform van Bexplus doet bepaald niet onder voor de concurrentie. De user interface is duidelijk en alle zaken die verwacht mogen worden van een veelgebruikte exchange zijn hier terug te vinden. Het zal daarom voor nieuwe gebruikers niet lang duren voordat zij hun weg kunnen vinden binnen het handelsplatform.

De grafieken op het handelsplatform worden verzorgd door Tradingview, het inmiddels wereldberoemde platform dat terug te vinden is bij bijna alle grote crypto exchanges. Dit zorgt voor een vertrouwd gevoel en maakt de leercurve toegankelijk.

bexplus_review_trading

Op Bexplus kunnen gebruikers handelen in BTC, ETH, cardano (ADA), dogecoin (DOGE) en XRP (XRP) perpetual contracts. Het aanbod is dus enigszins mager in vergelijking met grote exchanges zoals Binance en zelfs het Nederlandse Bitvavo.

Dit is echter niet een bijzonder groot probleem omdat de focus van Bexplus, zoals eerder uiteengezet, sterk ligt bij het leverage trading. Handelaren hebben door gebruik te maken van leverage vaak genoeg aan slechts een paar verhandelbare cryptocurrencies. Desalniettemin is het aanbod van Bexplus nu niet echt iets om over naar huis te schrijven.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Enkele van de belangrijkste zaken bij het kiezen van een cryptocurrency exchange zijn de betrouwbaarheid en de veiligheid van het platform. Gelukkig zit dat bij Bexplus wel goed. Bexplus heeft onder meer een Money Services Business (MSB) licentie bij de Amerikaanse overheid. Dat betekent dat Bexplus zich te allen tijde dient te houden aan de strenge Amerikaanse regulatie.

Ook de geïntegreerde wallets op Bexplus zijn ronduit veilig te noemen, De exchange maakt namelijk gebruik van een multi-signature cold wallet storage. Dat betekent dat alle activa die door de gebruiker worden gestort op het platform automatisch en veilig in cold storage – en dus losgekoppeld van het internet – worden opgeslagen.

Daarnaast is het bij Bexplus niet mogelijk om in het rood te staan. Dit is van belang omdat Bexplus een derivaten handelsplatform is. De exchange sluit automatisch een verlies draaiende positie, net voordat de balans van de gebruiker negatief wordt. Handelaren hoeven zich dus nooit zorgen te maken dat zij meer geld verliezen dan dat zij storten.

Conclusie

Bexplus is een uitstekend platform voor handelaren die zich met leverage trading bezig willen houden. Niet alleen gevorderde handelaren, maar ook beginners zijn aan het juiste adres bij Bexplus. De interface zorgt voor een gemakkelijke navigatie van het platform en in de simulatieomgeving kunnen handelaren voor het eerst kennismaken met leverage trading, of juist hun vaardigheden aanscherpen zonder daarbij risico te lopen.

Het aanbod aan cryptocurrencies is wat karig, maar voor de meest leverage traders is dit geen al te groot probleem. Daarnaast is het platform simpelweg betrouwbaar en veilig te gebruiken. Kortom, een goeie keuze voor geïnteresseerde leverage traders.

Laatste nieuws