Rico Engelbarts
17/07/2018 12:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/07/2018 12:32

SEC en FINRA akkoord met overnames, Coinbase kan security-tokens gaan listen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
SEC_en_FINRA_akkoord_met_overname_coinbase_kan_security_tokens_listen

Foto: Tada Images/Shutterstock

Coinbase Inc., een van de meest populaire cryptocurrency-platforms, heeft gezegd groen licht te hebben gekregen van de Amerikaanse waakhonden voor de overname van drie bedrijven. Hiermee stelt het de exchange in staat om een van de eerste federaal gereguleerde platforms te worden voor de handel in cryptocurrencies die als securities (effecten) worden beschouwd, meldt Bloomberg op 16 juli.
De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) hebben ingestemd met de overname van Digital Wealth LLC, Venovate Marketplace Inc. en Keystone Capital Corp.
Venovate en Keystone zijn beide geregistreerd bij de SEC en FINRA als broker-dealers, terwijl Digital Wealth een bij de SEC-geregistreerde beleggingsadviseur-licentie heeft. Door de overname kan Coinbase nu als broker-dealer optreden en de zogenaamde security-tokens aanbieden onder federaal toezicht.
Het bereiken van direct federaal regelgevend toezicht is zowel een mijlpaal als een uitdaging voor het in San Francisco gebaseerde Coinbase, dat voorheen alleen werd gecontroleerd door een aantal overheidsinstellingen van Californië.
Door op te treden als broker-dealer, geregistreerd beleggingsadviseur en als alternatief handelssysteem, kan Coinbase het scala aan diensten dat het aan haar klanten kan aanbieden uitbreiden, evenals het aantal coins dat het kan listen op haar platform.
Volgens de SEC zijn de meeste coins die in ICO’s verkocht worden, securities onder de federale regelgeving. Hierdoor zijn de verstrekkende instellingen verplicht zich te registreren en zich te houden aan de federale regels.
Het nieuws komt vlak nadat Coinbase zich voorbereidt om maar liefst vijf nieuwe tokens te listen in de komende maanden. Deze coins zouden een aanvulling zijn op Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ether (ETH) en Bitcoin Cash (BCH), die momenteel worden ondersteund op het platform.
 

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie