Robin Hazekamp Robin Hazekamp
24/08/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/08/2023 17:00

Zoveel euro ben je kwijt als je jouw feestje in een vliegtuig houdt

icon-finance
Finance nieuws
Zoveel euro ben je kwijt als je jouw feestje in een vliegtuig houdt

Foto: bruno talledo/Shutterstock

Voor sommigen is het de droom om in een privévliegtuig de wereld rond te gaan. Anderen blijven liever met beide benen op de grond. Echter zijn er een aantal op de wereld die nog een stapje extra zetten. Zij willen hun feestje houden, in een privévliegtuig. Het 9H-FIVE Hotel in Dubai maakt dat mogelijk. 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Houd een feestje in een privéjet

Voor $14.000 per uur kun jij genieten van een all-inclusive feestje in een Airbus ACJ TwoTwenty (BD-500-1A10). Het in Canada gebouwde vliegtuig biedt zitplaatsen voor zestien man met een eettafel voor acht. Daarnaast heeft het vliegtuig een ‘Master Suite’ met een kingsize bed en douche. Het vliegtuig kan 12 uur lang doorvliegen, wat je over iedere oceaan heen helpt. 

Het vliegtuig is eigendom van de huizen- en hotelmagnaat FIVE in Dubai. Het bedrijf heeft het voertuig omgedoopt tot hotel: het “Nine-Hotel-FIVE” ofwel 9H-FIVE. Begin dit jaar is de jet beschikbaar gesteld voor hen die hun feest naar een hoger niveau willen tillen. Zou man een retourtje Dubai-Londen uitproberen, dan zijn ze daar ongeveer $195 duizend aan kwijt. 

De concurrentie van hotelbedrijven in Dubai loopt momenteel de spuigaten uit. Giganten als FIVE en Emaar (bekend van ‘s werelds grootste gebouw, de Burj Khalifa) proberen elkander steeds te overtreffen. FIVE hoopt met hun recente investering de hotelstrijd definitief te hebben gewonnen. 

Advertentie

Activisten voor het klimaat uiten kritiek

Volgens een onderzoek van Greenpeace is het aantal vluchten van privévliegtuigen in 2022 met 64% gestegen. De gemiddelde CO2-uitstoot van elk van de privéjetvluchten in Europa in 2022 is 5,9 ton CO2, meer dan 23.000 kilometer rijden met een gemiddelde benzineauto. Of 8 keer op en neer van Parijs naar Rome.

De korte afstanden met privévliegtuigen zijn, zeker als er maar een paar enkelingen vervoerd worden, funest voor het milieu. Het aanbod van het vliegtuig voor feestjes heeft dan ook veel kritiek gekregen van klimaatactivisten. FIVE zelf zegt de uitstoot te compenseren met ‘Carbon points’. Deze punten zijn investeringen in het milieu op basis van de gemaakte afstanden. Helemaal schoon is de praktijk in ieder geval niet.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Advertentie

Trending Finance nieuws

Man (25) werd snel cryptomiljonair, maar dat had anders kunnen aflopen
Man (25) werd snel cryptomiljonair, maar dat had anders kunnen aflopen
Analyse: is het slim om je complete vermogen in crypto te investeren?
Analyse: is het slim om je complete vermogen in crypto te investeren?
Waarom bitcoin ditmaal niet meestijgt met de GameStop en memecoin hype
Gamestop-aandelen exploderen opnieuw door aanstichter van hype in 2021
Advertentie