Kevin Schijven Kevin Schijven
28/08/2023 08:01 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/08/2023 08:01

Bitcoin zakt onder $26.000, XRP daalt harder en deze crypto ’t hardst

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto en aandelen op rand van ernstige prijscorrectie, zegt expert

Foto: solarseven/Shutterstock

De crypto markt begint de week in rood terwijl zorgen over macro-economische ontwikkelingen toenemen. Aandelen van de Chinese vastgoedgigant Evergrande zijn vanochtend met maar liefst 80% gedaald.

Deze week volgt nog meer macro-data  die van invloed kan zijn op de markt en de Amerikaanse toezichthouder moet ondertussen een aantal beslissingen nemen omtrent exchange-traded funds (ETF’s).

De totale marktkapitalisatie van crypto daalt met 0,3% naar $1,05 biljoen. Het handelsvolume stijgt met 25,8% naar $18,5 miljard.  De dominantie van bitcoin komt op 48,3% uit. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, komt uit op 39 (angst).

Ethereum oprichter zegt dat ChatGPT-4 een doorbraak heeft behaald
Ethereum oprichter zegt dat ChatGPT-4 een doorbraak heeft behaald

Bitcoin koers dipt onder $26.000

Bitcoin (BTC) beweegt weer in een krap bereik, al is het wel een tandje lager dan eerder deze zomer. Gisteren lukte het bitcoin niet om verder stijgen dan $26.150 en vanochtend dipt bitcoin wederom onder $26.000.

Op het moment van schrijven komt de BTC koers uit  op 25.915 op Bybit en €23.962 op Bitvavo. Bitcoin staat daarmee vandaag 0,5% in de min.

De bitcoin koers lijkt weer flink onder druk te staan. Door de recente prijsbeweging staat 90% van korte termijn houders onder water. Ook miners beginnen weer onder druk te staan door de stijgende hash rate en dalende prijs.

Om een verdere daling te voorkomen is het volgens de Nederlandse analist Maartunn belangrijk dat de koers tijdens de maandelijkse sluiting, over 3 dagen, boven de $25.750 blijft, de onderkant van het huidige bereik.

Advertentie

Ethereum koers volgt nog steeds bitcoin

Ethereum (ETH) volgt weer bitcoin, maar dat is ook geen verrassing meer, gezien hun hoge correlatie. De ETH koers werd gisteren afgewezen rond $1.660 en daalt op het moment van schrijven naar $1.640. Ook ETH staan vandaag 0,5% in het rood.

Ethereum wil cryptowallets toegankelijker maken met nieuwe update
Ethereum wil cryptowallets toegankelijker maken met nieuwe update

XRP hardste daler in rode crypto top 10

Polygon (MATIC) is vandaag de enige groene uitzondering in de top 10. De MATIC koers piekte gisteren nog even helemaal naar $0,56, maar zakt momenteel terug naar $0,55. Toch staat MATIC nog 0,5% in de plus. Tron (TRX) komt met $0,77 op dezelfde prijs uit als 24 uur geleden.

Solana (SOL) zakt met slechts 0,2% naar $20,3. Binance coin (BNB) staat 0,4% in de min en daalt naar $215,9. Cardano (ADA) komt op $0,259 uit en staat al 1,3% in de min. Dogecoin (DOGE) zakt met 1,6% naar $0,062. Polkadot (DOT) komt op $4,45 uit en staat 1,7% in de min.

Ripple (XRP) is echter de grootste verliezer uit de top 10 vandaag. De XRP koers zat afgelopen nacht in een gestage neerwaartse trend die de prijs terugbrengt naar $0,515. Daarmee staat XRP vandaag 2,3% in de min.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Near, sui en flex coin hardste dalers crypto top 100

De top 100 heeft echter nog rodere koersen vandaag. Zo staan stellar (XLM), flow (FLOW), trust wallet (TWT), axie infinity (AXS), pepe (PEPE), neo (NEO) en optimism (OP) al 3% in de min.

Injective (INJ), internet computer (ICP), iota (MIOTA) en hedera (HBAR) dalen al met ongeveer 4%. Rollbitcoin (RLB) en theta (THETA) staan 5% in de min en voor near (NEAR), sui (SUI) en flex coin (FLEX) is dat 6%.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cronos en curve hardste stijgers crypto top 100

Toch hebben we nog een handjevol groene koersen in de top 100 vandaag. XDC (XDC), frax share (FXS), dydx (DYDX) en filecoin (FIL) staan zo’n 2,5% in de plus vandaag.

Cronos (CRO) stijgt met meer dan 3% en curve (CRV) is vandaag de winnaar uit de top 100 met een stijging van 3,5% naar $0,466.

Ethereum is weer inflatoir door recente update
Ethereum is weer inflatoir door recente update

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in 'unieke' ethereum diefstal
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in ‘unieke’ ethereum diefstal
Bitcoin en ethereum ETF's zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Bitcoin en ethereum ETF’s zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Sinds 2023 wekelijks €25 aan ethereum kopen: dit is het resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan ethereum kopen: dit is het resultaat
Advertentie