Timo Bult Timo Bult
26/01/2021 10:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2021 10:44

Meerderheid van de cardano (ADA) wallets staket al zijn ADA, netwerk toont gezonde signalen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Meerderheid van de cardano (ADA) wallets staket al zijn ADA, netwerk toont gezonde signalen

Een meerderheid van alle Cardano (ADA) wallets heeft al zijn ADA vastgezet om te staken, dat blijkt uit recente data gepubliceerd op Twitter. Uit die data komen ook nog een aantal andere positieve en interessante ontwikkelingen omtrent het Cardano-netwerk naar voren!
Cardano is een zogenaamde ethereum killer. Het project dient eenzelfde doel als Ethereum (ETH) maar volgens velen doet het dat op een veel efficiëntere en betere manier. Cardano draait namelijk op een Proof-of-Stake (PoS) protocol wat inhoudt dat men ADA vast kan zetten en in ruil daarvoor ADA als beloning krijgt.
Dit wordt staking genoemd en is een mechanisme om het netwerk te beveiligen en transacties snel en efficiënt te verwerken. Ethereum is bezig om op zo’n zelfde protocol over te stappen met de ETH 2.0 update. Maar hoeveel ADA bezitters staken op dit moment eigenlijk hun crypto? Uit een aantal grafieken gedeeld door Pieter Nierop, een stake pool operator, blijkt dat staking bijzonder populair is.


Zo toont een van de grafieken dat 54,9% van alle wallets al zijn of haar ADA heeft vastgezet. Dit komt erop neer dat maar liefst 69,4% van alle ADA in omloop op dit moment wordt gestaked. Beide gegevens tonen aan dat Cardano steeds gedecentraliseerder wordt en een aantal concurrenten inhaalt.
Een andere opvallende ontwikkeling is de gestage opwaartse trend waarmee het aantal nieuwe ADA wallets groeit. Begin 2021 waren er nog ongeveer 200.000 ADA wallets, nu is dat alweer 277.500.
Alle ontwikkelingen bij elkaar tonen een gezond beeld voor Cardano, een netwerk dat eigenlijk nog niet eens 100% operationeel is. Zo zijn smart contracts, het belangrijkste onderdeel van Cardano, nog niet geactiveerd. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid in de eerste helft van 2021 gebeuren met de Goguen update.
Meer lezen over Cardano en of het mogelijk wat van Ethereums dominantie af kan snoepen? Lees hier een column van afgelopen zaterdag over Cardano!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie