Timo Bult Timo Bult
09/03/2022 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 12:17

Bitcoin naar $51.500? Dit moet er gebeuren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers zakt door trendlijn, hier liggen mogelijke supports

Foto: Yuri Shebalius/Shutterstock

Met bitcoin (BTC) die afgelopen nacht weer een mooie pump liet zien, zijn de blikken van veel Bitcoiners weer voorzichtig omhoog gericht. Maar waar liggen nu de belangrijke punten waar de BTC koers doorheen moet breken voordat we weer kunnen spreken van een duurzaam herstel? In dit artikel een bitcoin analyse!

PayPal gaat ‘groene’ bitcoin miners met speciale BTC belonen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin prijs in stijgende driehoek

Beginnend met de huidige situatie van bitcoin. We zien op de dagelijkse grafiek een zogenoemd stijgend driehoekspatroon ontstaan. Dit patroon is te herkennen aan de hoger wordende lows maar gelijkblijvende highs. Kortom, de koers vormt aan de onderzijde een stijgende lijn, maar aan de bovenzijde blijft de koers weerstand vinden, zoals te zien op de onderstaande grafiek.

Bitcoin dagelijkse grafiek op Coinbase met 200-dagen MA (oranje) en 50-dagen MA (blauw).

Zoals te zien breekt de koers de 50-dagen moving average (MA). Het is voor de bulls nu belangrijk om het momentum vast te houden om de bovenste weerstandlijn opnieuw te kunnen testen. Mocht het hen vervolgens lukken uit het patroon te breken dan ligt het technische target op ongeveer $56.000. Echter zal bij $51.500 grote weerstand gevonden kunnen worden gezien historische prijsactie in dit prijsgebied. Op $49.000 ligt bovendien nog de 200-dagen MA die roet in het eten kan gooien bij een uitbraak.

Op het moment van schrijven handelt bitcoin op Coinbase op een prijs van $42.130 en €38.269 op de Nederlande crypto exchange Bitvavo.

De volgende grote bitcoin trend wacht bij deze niveaus

Ondanks de positieve beweging lijkt er nog weinig te zijn veranderd in de verwachtingen. Analist en handelaar Nebraskangooner liet vandaag in een tweet weten dat hij de volgende grote bitcoin trend, zowel omhoog of omlaag, buiten de volgende twee prijzen verwacht:

“De markt vertelt ons dat $33.000 en $46.000 cruciale niveaus zijn voor Bitcoin

De volgende grote trend wacht aan beide kanten.”

Investeringslegende Peter Brandt vindt de huidige bitcoin grafiek “zeer fascinerend.” Zo zou hij klaar staan om “de trekker over te halen.”

De positieve beweging vond plaats nadat een verklaring van de Amerikaanse minister van Financiën uitlekte. Daaruit bleek dat de nieuwe crypto wetgeving in de Verenigde Staten waarschijnlijk crypto-vriendelijker wordt dan verwacht. Hierover lees je meer in dit artikel. Vind hier een uitgebreide bitcoin video-analyse van David.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie