Roy van Krieken Roy van Krieken
29/01/2022 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/01/2022 16:05

Onderzoek: Meer banken zullen crypto diensten verlenen in 2022

icon-finance
Finance nieuws

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

 

Het afgelopen jaar is de adoptie van cryptocurrencies door de traditionele financiële wereld in een stroomversnelling terecht gekomen. Nooit eerder zijn er zoveel vermogensbeheerders, banken en andere instituties actief gemoeid geweest met de crypto industrie. Volgens een onderzoek van American Banker zal deze trend in 2022 doorgezet worden. Het onderzoek verwacht dat in 2022 het aantal banken dat crypto diensten aanbiedt zal verdubbelen.

Finternet? Internationale bankorganisatie zet in op crypto-technologie
  • icon-finance
    Finance nieuws

Crypto adoptie

Het onderzoek van American Banker is behoorlijk uitgebreid. Het maakt namelijk gebruik van de voorspellingen van zeker 153 vooraanstaande bank executives. 44% van deze executives verwacht dat hun banken in het komende jaar op de een of andere manier voor klanten crypto diensten beschikbaar zullen stellen.

Een derde van de ondervraagden geeft zelfs aan dat zij in 2022 hoogstwaarschijnlijk actief de crypto portfolio’s van hun cliënten zullen gaan beheren. Op dit moment doet slechts 13% van de banken dit, maar naarmate de interesse van klanten groeit zal dit percentage ongetwijfeld stijgen.

“Twee op de tien financiële adviseurs adviseren momenteel klanten over crypto holdings, maar dat percentage zal naar verwachting verdubbelen tegen het einde van 2022,” onthulde de studie.

Groei zet door

Niet alleen de banken en andere instituties zullen meer crypto diensten gaan aanbieden. De verwachting is dat de klanten van deze organisaties ook meer te maken willen hebben met de crypto industrie in 2022.

Het onderzoek stelt dat 60% van de vermogensbeheerders gelooft dat hun cliënten in 2022 hun crypto portfolio’s zullen gaan uitbreiden of dat zij zullen gaan beginnen met het investeren in cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

Opmerkelijk is dat diezelfde vermogensbeheerders in het onderzoek aangeven dat slechts 4% van hun klanten op dit moment cryptocurrencies bezit. Dat betekent dat er op dit moment nog een gigantische hoeveelheid investeerders aan de zijlijn staat te wachten. Wellicht dat een significant deel van hen het in 2022 eindelijk aandurft om een crypto investering te doen. Dit kan vervolgens een behoorlijk impuls in de crypto markt teweeg brengen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie