Simon Bosch Simon Bosch
05/03/2024 09:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/03/2024 09:05

Bitcoin en ethereum handelscontracten bereiken nu record na record

Ethereum-ETH Bitcoin-BTC
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin en ethereum handelscontracten bereiken nu record na record

Foto: Alf Ribeiro/Shutterstock

Vorige week schreven we dat de interesse in bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) futurescontracten nieuwe recordhoogtes wisten te bereiken. Dit had alles te maken met het stevige optimisme dat heerst in de markt. Nu hebben de koersen opnieuw nieuwe hoogtepunten gevonden, en dit gaat gepaard met records voor de bijbehorende futurescontracten.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto futures enorm populair

Volgens data van Coinglass staat het open interest voor bitcoin momenteel op ruim 467.000 BTC, wat bij de huidige koers goed is voor ruim 31,3 miljoen dollar. Het open interest is het totale aantal openstaande contracten en is een belangrijke indicator voor hoeveel interesse er in een derivaat is.

Vorige week lag deze hoeveelheid nog op 456.000 BTC, wat toentertijd nog 24,7 miljard dollar waard was. Er is dus 6,6 miljard dollar bijgekomen – wat voor een deel komt door de koersstijging van ruim 20 procent. Toch is ook zo’n 11.000 BTC aan openstaande contracten toegevoegd, wat betekent dat er nieuwe handelaren bij zijn gekomen of dat al aanwezige handelaren hun posities hebben uitgebreid.

Voor ethereum geldt iets vergelijkbaars. Het open interest van deze contacten staat momenteel op ruim 3,3 miljoen ETH, wat op het moment ongeveer 12 miljard dollar waard is. Het open interest van ’s werelds grootste altcoin was vorige week nog 11,3 miljard dollar waard.

Dit is belangrijk, omdat futurescontracten erg ingewikkeld zijn en daarom vooral populair zijn bij professionele investeerders. Dat kunnen instituten zijn, maar ook handelaren die gewoon erg goed in hun vak zijn. Klaarblijkelijk is crypto bij hun momenteel erg in trek – althans, bitcoin en ethereum wel.

Advertentie

Bitcoin bijna op recordkoers

Ook valt op dat maar liefst 3 miljard dollar aan de bitcoin-futures is toegevoegd tussen gistermiddag en vanmiddag, volgens crypto-analyseplatform Coinanalyze.

Het ging gepaard met een flinke koersstijging, waardoor de koers bijna zijn historische hoogtepunt bereikte. De totale marktwaarde van alle bitcoins bij elkaar heeft al wel een nieuw record bereikt. De activa heeft namelijk enige inflatie doordat miners nieuwe coins produceren. De vorige all-time high stamt uit 2021, in de tussentijd is het aanbod dus iets gegroeid.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie