Kevin Schijven Kevin Schijven
25/10/2020 14:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2020 14:05

Kanye West prijst Bitcoin (BTC) aan tijdens de Joe Rogan Experience: "zij kunnen de mensheid bevrijden"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Kanye West prijst Bitcoin (BTC) aan tijdens de Joe Rogan Experience:

Kanye West, de beroemde popster, was onlangs zeer lovend over bitcoin (BTC) in een interview met Joe Rogan in zijn bekende podcast, de Joe Rogan Experience:

Allerlei onderwerpen kwamen tijdens het interview aan bod, waaronder het coronavirus en de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen en zijn eigen kandidatuur.
West zegt dat hij gelooft dat het zijn roeping is om de leider van de vrije wereld te zijn, maar dat hij ook open zou staan om gouverneur van de staat Californië te worden.
In het drie uur lange interview werden ook kort cryptocurrency en bitcoin besproken. West zegt dat hij zijn kennis over bitcoin vlak voor het interview had bijgespijkerd.
De popster prijst Twitter CEO Jack Dorsey aan voor het decentraliseren van Twitter en zegt dat de “bitcoin guys” de mensen zijn die Amerika en de rest van de wereld echt kunnen “bevrijden:”

Jack Dorsey decentraliseerde Twitter twee maanden voordat [de pandemie] toesloeg, omdat hij met de Bitcoin mensen sprak. En dit zijn mensen die echt een perspectief hebben op wat de ware bevrijding van Amerika en de mensheid zal zijn. Vooral deze lui, maar veel van de technische mensen zijn in staat om de nieuwe informatiesnelwegen te gebruiken en het volgende frontier van ons bestaan te creëren.

Aldus West. De decentralisatie van Twitter moet echter nog gebeuren. Dorsey kondigde vorig jaar december pas Blue Sky aan, een team dat Twitter over gaat zetten naar de blockchain. Dorsey zelf is overigens ook een groot fan van bitcoin. Onlangs kocht zijn betaalbedrijf Square $50 miljoen aan bitcoin.
Er bestond ooit een crypto van Kanye West, genaamd Coinye en daarvoor Coinye West. Het project is inmiddels verlaten nadat de oprichters werden aangeklaagd voor het gebruik van de gelijkenis van West zonder dat hij er direct aan verbonden was.
Akon, ook een beroemde popster, gaat Akon City bouwen, een futuristische stad in Senegal dat volledig draait op de Akoin crypto. Rogan heeft zelf ook vaker bitcoin aangeprezen tijdens zijn podcast en heeft regelmatig bekende figuren uit de industrie te gast.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie