Kevin Schijven Kevin Schijven
08/06/2020 11:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/06/2020 11:37

Bullish voor bitcoin (BTC)? Hoeveelheid bitcoin op crypto-exchanges het laagst in 12 maanden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bullish voor bitcoin (BTC)? Hoeveelheid bitcoin op crypto-exchanges het laagst in 12 maanden

Foto: Pisit.Sj/Shutterstock

De hoeveelheid bitcoin (BTC) die op cryptocurrency-exchanges wordt bewaard is in 12 maanden niet zo laag geweest. Dat meldt Glassnode, een blockchain-analysebedrijf, 7 juni op Twitter:


Normaliter wordt dit als zeer bullish gezien voor bitcoin. Als investeerders hun bitcoin van exchanges afhalen betekent dat normaal gesproken dat ze van plan zijn hun bitcoin voor een langere tijd te bewaren en niet snel willen verkopen.
Echter valt het nu samen met het nieuws omtrent de grote Amerikaanse cryptobeurs Coinbase. Zaterdag was nog op Crypto Insiders te lezen dat Coinbase gaat samenwerken met de Amerikaanse overheid, met name de Amerikaanse belasting dienst, de Internal Revenue Service (IRS), en de Drug Enforcement Agency (DEA).
Dat valt niet goed in de smaak bij de Bitcoin-gemeenschap. Die maakt zich zorgen dat persoonlijke gegevens van klanten, die Coinbase in handen heeft vanwege strenge Know Your Customer (KYC) regelgeving, doorgespeeld zullen worden naar deze autoriteiten.
Coinbase meldt dat Coinbase Analytics, de onderzoekstak van het bedrijf, geen toegang heeft tot deze persoonlijke gegevens. Dat weerhoudt klanten echter niet ervan massaal hun bitcoin van de exchange af te halen. Whale Alert, een populair Twitteraccount dat crypto-transacties bijhoudt, deed afgelopen weekend melding van een berg van transacties vanuit Coinbase:


Daarnaast meldt Glassnode dat bitcoin-miners sinds de halving hun geminede bitcoin niet verkopen. Glassnode zegt echter dat dit niet per se bullish is voor bitcoin, het kan betekenen dat het simpelweg niet rendabel is voor miners om tegen de huidige prijzen te verkopen. Dat zou kunnen beteken dat we mogelijk een sell-off zullen zien zodra de prijs piekt die vervolgens de prijs wellicht weer omlaag duwt.


Onlangs meldden een paar analisten dat de koers van bitcoin sterk lijkt op die uit 2019, rond dezelfde tijd. Ook toen begon in juni een zogeheten accumulatiefase waarbij investeerders hun bitcoin van exchanges afhaalden. Daarna schoot de prijs naar zijn jaarlijkse hoogtepunt rond $14.000.
Gisteren meldde Glassnode dat de recente miner difficulty adjustment, oftewel moeilijkheidsgraadaanpassing, ervoor heeft gezorgd dat de snelheid van mining weer zo hoog ligt als vorig jaar juli.
Onlangs kwam naar buiten dat Coinbase de meeste bitcoin bewaard in zijn kluizen onder alle exchanges. Daarna volgen Binance en Huobi.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie