Coinbase bestuurslid: crypto-ecosysteem zal nog jarenlang geen regulering zien

Array

Kathryn Haun, bestuurslid van Coinbase en HackerOne heeft beweerd dat cryptocurrency en blockchain nog jarenlang geen regulering zullen zien, meldt Techcrunch op 31 mei. Haun deed haar uitspraken over regelgeving gisteren op de Code Conference in California.

Haun trok parallellen tussen het internet en crypto, bewerend dat gebruikers in het beginstadium van het internet riepen om één regelgevende instantie, wat nooit heeft plaatsgevonden. Voor Haun volgen crypto en blockchain hetzelfde schema van die ontwikkeling. Ze wees er verder op dat als een jaar geleden een regulering ontwikkeld zou zijn, deze nu al achterhaald zou zijn vanwege de opkomst van initial coin offerings (ICO’s).

- Advertentie -

Haun, die ook hoogleraar is aan de Stanford Graduate School of Business, stelde dat er geen regulering op crypto-gebied kan zijn totdat regelgevers een goede conceptie van hoe crypto werkt. Haun benadrukte de noodzaak om “af te wachten hoe de technologie zich ontwikkelt”, daaraan toevoegend dat regelgeving de conceptie niet mag overtreffen.

De uitspraken van gisteren, liggen op één lijn met die van Mike Lampres, Chief Legal and Risk Officer bij Coinbase, die tijdens een hoorzitting in het Congres in maart zei dat het Amerikaanse reguleringssysteem momenteel “gezonde innovatie schaadt”. Lampres zei dat er een gebrek aan inzicht is in wat is toegestaan en hoe cryptocurrency onder de wet wordt beschouwd; hetzij als effecten, middelen, eigendom of geld.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...