Kevin Schijven Kevin Schijven
25/02/2024 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/02/2024 12:25

Ethereum koersstijging komt niet door de ETF, zegt vermogensbeheerder

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum vindt 'golden pocket' en kan stijging naar $5.000 hervatten

Foto: Who is Danny/Shutterstock

Ethereum (ETH) presteerde opvallend sterk in de afgelopen paar weken. De koers is met bijna 40% gestegen waardoor ethereum inmiddels weer rond de $3.000 uitkomt.

De markt verwacht dat dit te maken heeft met de mogelijke goedkeuring van de eerste spot ethereum-ETF’s in de VS. Een van de aanvragers in deze ETF-race denkt echter dat een andere reden achter de stijging zit.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum koers stijgt door hype over volgende update

De markt verwacht dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) eind mei haar beslissing zal bekendmaken of het een of meerdere ethereum-ETF’s zal goedkeuren.

Voordat de deadlines vallen, volgt eerst nog een ander belangrijk moment voor het Ethereum netwerk; de volgende grote netwerkupgrade.

Op 13 maart wordt de zogenaamde ‘Dencun’ update doorgevoerd op Ethereum. Grayscale Investments, de grootste crypto vermogensbeheerder ter wereld, is van mening dat de update vooral de drijfveer is voor de ethereum koersstijging.

“We geloven dat recente prijsprestaties de anticipatie van de markt op deze upgrade weerspiegelen. De Dencun-upgrade van Ethereum, gepland voor 13 maart 2024, markeert een grote vooruitgang en kan Ethereum helpen concurreren op het gebied van schaalbaarheid met snellere chains in de crypto sector voor smart contract platforms, zoals Solana.”

Dat schreef William Ogden Moore, analist bij Grayscale Research, in een nieuw rapport dat op vrijdag is gepubliceerd.

Advertentie

Dencun upgrade introduceert proto-danksharding op Ethereum

De kern van de Dencun-upgrade is de introductie van proto-danksharding. Deze functie heeft als doel de kosten voor layer-2 netwerken aanzienlijk te verlagen.

De update doet dit door zogeheten blobs te introduceren waarmee grote datapakketten verwerkt kunnen worden buiten de blockchain. Dit verhoogt de gegevensdoorvoer van het netwerk en vermindert de belasting op opslag.

Dit moet Ethereum competitiever maken, zegt Grayscale:

“Als Ethereum eenvoudigweg competitiever kan worden op het gebied van doorvoer en kosten, zou het zich kunnen positioneren om smart contract-toepassingen aan te trekken die hoge niveaus van veiligheid en censuurweerstand vereisen, zoals stablecoins of getokeniseerde financiële activa.”

Dat Grayscale een positief rapport over de ethereum koers uitbrengt, is geen grote verrassing. Het is namelijk een van de spelers die mee doet met de eerdergenoemde ETF-race. Het bedrijf heeft dus baat bij een stijgende ETH koers.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie