Kevin Schijven Kevin Schijven
20/10/2022 09:39 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2022 09:39

Koersen zitten vast, maar deze nieuwe crypto zorgt voor veel FOMO

icon-ethereum
Ethereum nieuws
“Crypto winter is voorbij” - Amerikaanse investeringsbank

Foto: Volodymyr_Shtun/Shutterstock

Het blijft vooralsnog extreem rustig op de crypto-markt en de volatiliteit neemt alsmaar verder af. Een enkele cryptocurrency wist afgelopen nacht flink te stijgen, maar de rest van de top 100 kleurt over het algemeen weer rood. Analisten spreken over de stilte voor de storm, maar hoe lang duurt deze stilte nog? De totale marktkapitalisatie van crypto zakt met 0,3% naar $958 miljard.

Bitcoin en ethereum fondsen lekken geld, CoinShares legt uit waarom
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin consolideert nog steeds boven $19.000

Bitcoin (BTC) maakte afgelopen nacht een dip onder $19.000, maar de koers consolideert sindsdien weer vlak erboven. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $19.200 op Coinbase en €19.545 op Bitvavo. Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,4% in de min

Een uitbraak volgt meestal een lange periode van lage volatiliteit, maar dat kan zowel omhoog als omlaag zijn. Ondertussen lijkt de macro-economische situatie alsmaar verslechteren, maar zien we ook BTC uit beurzen stromen. Daarnaast blijft de hash rate alsmaar stijgen, echter betekent dat ook dat miners steeds zwaarder onder druk staan.

Advertentie

Wederom een lichtrode crypto-markt

De rest van de top 10 is ook vooralsnog zeer rustig. Ethereum (ETH) zakt weer onder $1.300, dipte zelfs even naar $1.270 afgelopen nacht, en heeft vanochtend al moeite met $1.294. Daarmee staat de ETH koers 0,8% in de min vandaag.

Solana (SOL) daalde het hardst in de afgelopen 24 uur onder de grootste crypto. Het lukte SOL gisteren niet om boven $30 stand te houden en komt vanochtend op $29,3 uit waarmee koers 2,6% in de min staat.

Onder de hardste dalers uit de top 100 vinden we vandaag de hardste stijgers van afgelopen week, waaronder een aantal DeFi tokens. Zo zakt casper (CSPR) met 5%, maker (MKR) met 5,5%, quant (QNT) met 7,5% en frax share (FXS) zelfs met 7,7%.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Een stijgende koers en een nieuwe FOMO crypto

Toch is er een uitzondering vandaag in de top 100 te vinden. Chain (XCN) maakte afgelopen nacht een flinke sprong en piekte vanochtend op $0,728, dezelfde piek als een week geleden. Daarmee staat XCN maar liefst 14% in de plus vandaag.

Tot slot hebben we nog een merkwaardige ontwikkeling op de crypto-markt. Ethereum oprichter Vitalik Buterin stelde onlangs voor de grap “THE” als crypto voor. Vervolgens werd hier daadwerkelijk een munt van gemaakt die momenteel trending is op sociale media en voor veel fear of missing out (FOMO) onder investeerders zorgt. De nieuwe munt zorgde zelfs even voor een flinke piek in het volume op de Uniswap DEX, aangezien deze niet op traditionele exchanges genoteerd staat. Houd er rekening mee dat deze FOMO ook net zo snel weer kan verdwijnen. Het blijft toch crypto-land.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie