Kevin Schijven Kevin Schijven
24/04/2023 09:50 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2023 09:50

Crypto begint week in rood: BTC, ETH, ADA, XRP en meer dalen dieper

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Opvallend: Elliott Wave patroon voorspelt Bitcoin koers

Foto: Zakharchuk/Shutterstock

De crypto markt hield na de harde daling van afgelopen week gedurende het weekend nog enigszins stand. Echter dalen vanochtend de meeste koersen weer verder en een handjevol vangt weer flinke klappen. De totale marktkapitalisatie zakt met 1,5% terug naar de $1,2 biljoen.

Fidelity waarschuwt: ‘bitcoin is niet langer goedkoop’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin blijft dalen

Bitcoin (BTC) begon vanochtend weer flink te dalen en komt op het moment van schrijven rond $27.300 uit. De BTC koers staat daarmee 1,5% in de min vandaag en zit in een cruciale prijszone. Het kan daarom nog spannend worden voor bitcoin deze week.

Advertentie

Ethereum zakt weer iets harder

Ethereum (ETH) zakt vanochtend echter al iets harder en kwam zojuist kort onder $1.830 uit. Op het moment van schrijven ligt de ETH prijs rond $1.840 en staat daarmee 1,8% in de min vandaag. Ondertussen ziet het er naar uit dat ETH stakers juist alleen maar meer ETH staken sinds de Shapella update.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto top 10 kleurt rood, polygon zakt ’t hardst

Ook de rest van de top 10 kleurt weer rood. Binance coin (BNB), een crypto van een exchange net Bitget’s BGB, houdt wederom relatief sterker stand en daalt met slechts 0,7% naar $329. Polkadot (DOT) daalt met 0,9% naar $5,91. Ripple (XRP) staat al 1,9% in de min en zakt naar $0,46. Dogecoin (DOGE) verliest 2,1% van zijn waarde en komt rond $0,0786 uit.

Cardano (ADA) staat echter al 2,5% in de min en daalt naar $0,385. Solana (SOL) zakt met maar liefst 3,5% naar $21,4. Polygon (MATIC) is vandaag de grootste verliezer uit de top 100 en dipt voor het eerst in andere halve maand onder de $1 naar $0,99 en staat 4% in de min.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Hardste dalers crypto top 100

Ook de top 100 kleurt voornamelijk rood. Bittorrent (BTT), axie infinity (AXS), terra luna classic (LUNC), casper (CSPR), fantom (FTM), pancakeswap (CAKE), trust wallet (TWT) en internet computer (ICP) staan allemaal zo’n 4% in de min vandaag.

Okb (OKB) en neo (NEO) dalen al meer dan 5%. Gmx (GMX) en baby doge coin (BABYDOGE) staan 6% in het rood. Radix (XRD) en zilliqa (ZIL) dalen met meer dan 7%. Arbitrum (ARB) staat zelfs 9% in de min en zakt naar $1,31. Injective is de grootste verliezer vandaag en daalt met maar liefst 12% naar $6,48.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

BGB & KAS als enigen in ’t groen

Toch hebben we nog twee groene uitzonderingen in de top 100 vandaag: Bitget token (BGB) met 4,7% naar $0,38 en kaspa (KAS) met 5,8% naar $0,025.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie